O A Estrada Futsal lévase o "clásico" ante o Pazos de Borbén

Os de Sesar colócanse segundos na táboa tras un gran exercicio de madurez

Tojo.Pazos

Unha xogada do vibrante encontro celebrado onte. // Bernabé/Cris M.V.

O A Estrada Futsal avivou onte as súas opcións de pelexar polo título de campión da Terceira División cunha merecida vitoria ante o Pazos de Borbén por 4-2. O partido, convertido xa nun clásico da categoría, respondeu ao esperado. Foi unha loita de poder a poder entre dous equipos antagónicos no seu concepto e na súa forma de entender en fútbol sala, dous equipos empeñados en discutir a esencia do outro e ao mesmo tempo dous equipos que gozan cada vez que os seus camiños crúzanse.

O clásico caeu nesta ocasión ao lado dun equipo que mostrou un impropio exercicio de madurez. Os de Sesar fixeron todo o que tiñan que facer para gañar e iso, neles, resulta ás veces sorprendente. Sen guerras, sen dramas, sen épica e sen nervios. O partido dos estradenses foi perfecto porque bebeu das súas virtudes e atacou as debilidades do seu rival e todo cunha precisión milimétrica.

A primeira parte debuxou un A Estrada Futsal intenso e con moita movilidade, pero incapaz de atopar ocos na pechada defensa rival. Non facía falta. Os minutos eran unha conta atrás para un Pazos de Borbén que castigaba o seu quinteto en busca dun balón que corría sen descanso. O golpe dos estradenses chegou precisamente no tramo final, cando os visitantes soñaban co descanso. Moro, o eixe sobre o que se asenta o equipo estradense, e Simón, tras unha contra a falta de cinco segundos, colocaron o 2-0 no marcador.

Eses goles marcaron o partido, xa que obrigaron ao Pazos de Borbén a dar un incómodo paso adiante. Xogando de cinco desde o minutos 12, os visitantes topáronse cun rival ao que non lle doeu o esforzo defensivo. Nin sequera o 2-1 fíxolle cambiar o xesto. Unha contra de Tojo no minuto 36 encarrilou o partido e outra de Kinso no 40 matouno. O 4-2 chegou con todo decidido.

Os de Sesar son agora segundos, cun punto máis que o Pazos de Borbén e cun partido menos.

(Faro de Vigo, 25/03/2018).

A Estrada e Pazos de Borbén xogan un "clásico" na parte alta da Terceira

Ambos poñerán en xogo a segunda praza e o dereito a pelexar polo título

O Inversia A Estrada Futsal e Pazos de Borbén disputan hoxe a partir das 19.00 horas no pavillón Coto Ferreiro un duelo entre rivais directos na parte alta da Terceira División galega. Os estradenses chegan a este partido na terceira posición con 49 puntos e un partido menos que o seu rival. Os visitantes pola súa banda contan con 51 puntos, polo que o choque servirá para decidir a segunda praza e ao mesmo tempo para gañarse o dereito a soñar con alcanzar ao Sala Ourense, líder sólido con 59 puntos.

"É coma se fose un derbi", explicou o adestrador dos estradenses, Marcos Sesar, ao analizar o partido. "Na situación na que estamos todos os partidos son finais, pero este é especial, porque están xusto por encima nosa e porque é un clásico dos últimos anos en Terceira. Somos dous equipos que nos coñecemos ben e nos nosos enfrontamentos pode pasar de todo.Son sempre partidos moi igualados nos que calquera pode gañar", afirmou á vez que destacou as calidades do Pazos de Borbén. "É un equipo veterano, que sabe moi ben ao que xoga. Veñen con dúas baixas importantes, pero iso non os converte en peores. Daralles ademais a escusa para facer o xogo que máis lles gusta, meterse atrás e esperar o noso fallo. Si non nos poñemos por diante vannos a esixir porque eles viven diso. Saben sufrir e dominan perfectamente esas situacións", afirmou.

Os estradenses afrontan este partido con tres dúbidas importantes, as dos lesionados Rafa, Kinso, Edu e Simón. A convocatoria decidirase hoxe.