Un equipo xaponés adestra co A Estrada Futsal no Coto Ferreiro

Xapon

O Mimela-Inversia A Estrada Futsal realizou onte un adestramento singular no que contou cun invitado especial. O equipo da Escola Santiago Futsal Talent Factory de Xapón desprazouse onte ata o Coto Ferreiro para unirse aos estradenses na súa sesión de traballo. Había xogadores dos equipos xaponeses Bork Kitakyshu e Fuchu Athletic e á súa vez alumnos da Escola Santiago Futsal Talent Factory, xunto ao seu director e membro do corpo técnico do equipo compostelano, Monotori Gentoko Baba.

O adestramento consistiu nun partido a 25 minutos a tempo corrido cada parte. O colexiado designado pola Federación Galega de Fútbol Sala foi o sr. Senén.   Os equipos formaron de inicio con:

Mimela-Inversia (1ª parte): Hugo, Ulla,Simón, Botel e Rebo. Tamén xogou Julio.

Mimela-Inversia (2ª parte): César, Martín, Tojo,Toño e Edu. Tamén xogou Moro.

Equipo xaponés: Ktosuke Nakamura, Saito Naoki, Syusaku Saeki,Shota Nakashima e Kenta Kobayashi. Tamén xogaron Shunta Uchida, Naoya  Aoyaga, Shota Nakashima, Masaki Maruyama e Yosei Arai.

Partido xogado a un altísimo ritmo, no que os dous equipos fixeron gala dun intenso traballo físico, con presión en todas as partes do terreo de xogo. A primeira metade os dous equipos dispuxeron de oportunidades para  irse no electrónico, pero as boas intervencións dos porteiros mantiveron a bo recaudo as súas parterías.

Cando transcorría o minuto 17, foi o equipo xaponés quen estrelou un balón no poste da porteería local, pero 3 minutos máis tarde, Yosei Arai, facía o 0-1, logo de aproveitar unha xogada de estratexia. Froito do altísimo ritmo, os dous equipos cometeron as cinco faltas, o que propiciou dúas claras ocasións para o Mimela-Inversia: no minuto 22, Simón lanzaba un dobre penalti que atallaba o porteiro xaponés e 2 minutos máis  tarde, Julio voltaba a estrelar no porteiro un novo dobre penalti. O equipo local seguía insistindo nos seus ataques diante do porteiro do equipo nipón, a risco de ser sorprendidos á contra, e a falta de 30 segundos para o descanso, Ulla colocaba o 1-1 no electrónico do Coto Ferreiro.

A segunda metade comezou como a primeira, moita intensidade nos dous equipos, pero aos 3 minutos, Syusaku Saeki, adiantaba aos xaponeses e subía ao marcador o 1-2. O Mimela-Inversia seguía buscando a portería contraria e dispuxo de duás ocasións clarísimas para igualar o marcador, pois primeiro Edu e logo Moro fallaban un man a man co porteiro Nakamura. Como é frecuente cando un equipo perdoa tanto, o outro machaca e así no minuto 8 de novo os nipons facían gol e colocaban o 1-3 por medio de Masaki Maruyama. No minuto 11, era Edu quen disparaba ao pau da portería xaponesa; pero no 12, repetindo o guión, era de novo Maruyama quen facía o 1-4. A partires de aí, o equipo visitante fíxose dono do partido e marcaba, no minuto 14 o 1-5 (Naoya Aoyagi). O equipo local probou xogar de cinco con porteiro xogador, pero rapidamente, no minuto 22, o porteiro xaponés facía o 1-6 e un minuto máis tarde, Shunta Uchida subía ao electrónico o 1-7. A falta de 15 segundos, Edu marcaba o segundo gol do Mimela-Inversia e remataba o encontro co definitivo 2-7.